Skip to main content

Fläskigaste jobbfloskeln är utsedd!

Chef.se rapporterar att årets Fläskigaste jobbfloskel är utsedd. Det är Tidningen Vision som låtit sina läsare rösta. Och vinnaren blev: Jag hör vad ni säger och tar det med mig. Floskelmakaren bakom vinnarförslaget är Anders Lundgren, informatör på Stockholms kulturhus. Han säger att det är ett uttryck som i klartext betyder ”Vad skönt att mötet äntligen är över, nu behöver jag inte bry mig om ert gnäll. För när det kommer till kritan är det jag som bestämmer.”

Engagemang är en av byggstenarna när vi bygger en framgångsrik verksamhet med hög nivå av arbetsglädje på jobbet. För att lyckas med det bygget krävs det att var och en upplever att arbetsuppgifterna är tillräckligt utmanande och intressanta och att arbetet går att utföra friktionsfritt utan strul och störande moment.  Men för att lyckas behöver vi också få vara delaktiga och ha inflytande på riktigt.

Då först finns möjligheten att skapa känslan av flow på jobbet, när vi upplever att arbetsuppgifterna kräver hela vår uppmärksamhet, när vi ser att vi klarar av dem, när vi får jobba ostört och när vi känner delaktighet och har inflytande.

Fyra tips för att skapa engagemang på jobbet

  • Se över arbetsuppgifterna för varje medarbetare. Alla behöver arbetsuppgifter som de upplever som intressanta och utmanande.
  • Minska strul och störande moment för alla medarbetare. Ju större del av sin arbetstid var och en får lägga på de arbetsuppgifter man anställts för desto större blir engagemanget.
  • Låt alla få känna delaktighet på riktigt genom att tydligt se att man är en del i ett större sammanhang och att arbetsuppgifterna man utför bidrar till en större helhet.
  • Låt alla få känna att de har inflytande på riktigt genom att samtala om och lyssna till deras tankar och kunskaper omkring allt som har med jobbet att göra.
Yvonne Eckerskog

Author Yvonne Eckerskog

More posts by Yvonne Eckerskog