Skip to main content

Igår utvärderade jag 2017, året då jag startade företag. Och jag planerade för 2018. Till min hjälp, med tänkandet, hade jag Stina från Krenova. Jag brinner för att hjälpa andra företag att skapa schyssta arbetsmiljöer på sina arbetsplatser. Men anledningen till att jag gör det som egen företagare och inte som anställd är helt egoistisk. Jag vill skapa en bra och hälsosam arbetssituation för mig själv. Och jag bestämde mig redan där att be om och ta emot all hjälp jag kunde få.

I början av året bokade jag tid hos Gunilla på Nyföretagarcentrum i Skellefteå. Där fick jag all hjälp jag behövde med starten. Varje gång gick jag dit med en lista full av frågor. Och sedan gick jag därifrån med uträtade frågetecken och en prioriterad ”attgöra-lista”. Då blir det enkelt att starta företag. Genom dem har jag också fått en mentor. Så värdefullt!

I starten behövde jag göra en budget och i någon mån börja förstå de ekonomiska förutsättningarna. Och senare behövde jag lära mig bokföring. Det har Berit Lundkvist hjälpt mig med. Tålmodig som få.

Jag har snyggaste hemsidan tack vare David Persson, vid älven. Och jag har snyggaste loggan tack vare Theres Hedström.

De fina fotografierna jag använder i sociala media och på hemsidan har jag fått hjälp med av Erland Segerstedt, Fotograf Marianne och David Persson. De lite suddigare bilderna är mina egna mobilbilder.

I mars fick jag bli en av kreatörerna på Krenova. Det har inneburit att jag sedan dess och fram till sommaren 2018 har en kontorsarbetsplats tillsammans med ett gäng härliga kreatörer i The Great Northern. Vi har alla nystartade företag men inom de mest skilda verksamheter. Det är så utvecklande att få vara en del av den gemenskapen. Det har också inneburit att jag fått många dagars värdefull, relevant utbildning av hög kvalitet. Lyckliga mig!

Jag har fått ett gäng finfina kunder som varit med mig under hösten. Ni är fantastiska. Det förtroende och den feedback jag får från er är guld värd. Och de rekommendationer jag fått från er och från mina kontakter är lika värdefulla.

Tack, från djupet av mitt hjärta, till alla er som hjälpt mig och följt mig i starten! Och jag är så glad över er som vill följa mig in i det nya 2018. Idag har jag också gjort planer för det nya året. Men om dem planerna berättar jag inget i dag förutom att det naturligtvis handlar om att skapa schyssta arbetsmiljöer. Ni får helt enkelt hänga med mig in i det nya så får ni se.

Nu går jag på julledighet. Sexton dagar om jag räknat rätt. Lyckliga mig! Igen!

En riktigt God Jul och Gott Nytt År önskar jag er alla!

Yvonne Eckerskog

Author Yvonne Eckerskog

More posts by Yvonne Eckerskog