Skip to main content

Nu ligger ett nytt år framför oss. Jag har de senaste dagarna läst flera årskrönikor och andra tillbakablickar. Och jag har läst många planer för det nya med målsättningar och löften. Som nybliven företagare kan jag verkligen känna glädje över vad jag åstadkommit under året som gått och hänförelse i de kreativa ansträngningarna. Det har verkligen varit ett fantastiskt roligt år 2017. När jag startat företag. Lärt mig massor av nytt. Gjort sånt jag aldrig gjort förut. Utmanat mig själv. Tänkt nya tankar. Lärt känna nya härliga människor, samarbetspartners, kunder och de jag önskar vore mina kunder. 2017 var året jag startade företaget. Nu är det dags att ta nästa steg. Vidare. Framåt.

Och just där är det är så lätt att fastna i kraven på att alltid vara på väg. Att utvecklas snabbt. Fatta snabba beslut. Stressa vidare. Och där och då glömma eftertanken, reflektionen och återhämtningen. För det är ju så roligt!

Jag påminner mig själv om att resultat visserligen är livsviktigt för ett företags överlevnad. Men att en förutsättning för att göra goda resultat är att det finns arbetsglädje och goda relationer. Det är så stimulerande att få arbeta med det man tycker om och känna att man gör ett bra jobb som är till nytta. Om man dessutom får göra det med människor man trivs med och har roligt tillsammans med så kan resultatet inte bli annat än enastående.

I mina planer för det nya året ingår därför att förenkla och skapa rutiner för att få utrymme för fika och reflektion och för att kunna vara i naturen som ger mig inspiration och ökar min kreativitet.  Det ingår att träffa nya människor att skratta och vara allvarlig tillsammans med. Att hitta nya fantastiska samarbetspartners.

Yvonne Eckerskog

Author Yvonne Eckerskog

More posts by Yvonne Eckerskog